Innovatie van Pegasystems en Philips moet leiden tot betere patiëntenzorg

Philips en Pegasystems kondigden onlangs een samenwerking aan die zorgverleners en verantwoordelijke zorgorganisaties helpt om connected apparaten en gezondheidsinformatie beter te benutten voor meer persoonlijke zorg en betere resultaten in de gezondheidszorg.

Door de Pega Care Management Application te verbinden met het Philips HealthSuite Cloud platform, kunnen zorgverleners nu remote-zorg bieden met connected zorgapplicaties die onmiddellijke toegang naar de gezondheidssituatie van een patiënt mogelijk maken.

Bijsturen

Zorgteams – van artsen en verplegers tot thuisverzorgers en zorgmanagers – kunnen mogelijke gezondheidsproblemen nu direct herkennen en bijtijds bijsturen en beter inspelen en afstemmen op persoonlijke zorgplannen. Deze nieuwe, door Pegasystems ontwikkelde zorgoplossingen, die naar verwachting later dit jaar wereldwijd beschikbaar komen, verhogen de zorgkwaliteit van zorgmanagers en zorgverzekeraars en leiden tot minder vervolgopnames, terwijl ze de totale kosten dalen.

Realtime delen

Philips en Pegasystems demenostreerden de kracht van deze samenwerking tijdens de jaarlijkse Pegaworld conferentie die deze dagen in Las Vegas (VS) is. De bedrijven presenteren hun eerste geïntegreerde zorgconcepten voor chronische aandoeningen op basis van evidence-based richtlijnen en de nieuwe FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) standaard. Zo kan een COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) patiënt nu via een draagbaar apparaat zelf het zuurstofniveau van zijn inhalator reguleren. Tegelijkertijd worden zijn gezondheidsgegevens realtime gedeeld met het zorgteam dat daardoor snel kan inspelen op de zorgbehoeften van patiënten.

Uitwisselen

De Pega Care Management Application helpt zorgverleners en -verzekeraars de zorg parallel met de zorgteams te beheren en coördineren. De mogelijkheden hiervoor worden verder uitgebreid door deelname aan het groeiende ecosysteem van het Philips Cloud Platform dat miljoenen zorgapparaten verbindt en integreert met ziekenhuis EMR (Electronic Medical Record) en klinische systemen, geavanceerde voorspellende analytics, beveiligde opslag in de cloud en uitwisseling van patiëntgegevens.

Draagbare apparaten

“We bereiken een nieuw paradigma in de zorgverlening, waarbij (draagbare) apparaten zorgteams helpen hun dienstverlening te vergroten buiten de reguliere dokterspraktijk,” aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van Pegasystems. “Door de samenwerking met Philips en hun diepgaande kennis over connected zorgtoepassingen en de verbinding van onze toepassingen met het HealthSuite Cloud Platform, ontstaat een nieuwe vorm van samenwerking die het gehele zorgspectrum bestrijkt. Met een gedifferentieerde, gepersonaliseerde zorg en een betere gezondheid van patiënten als resultaat.”

Internet of Things

Door de toename van consumentgerichte wearables en sensoren en de vooruitgang op het gebied van connected medische apparaten, kan Pegasystems de potentie van het Internet of Things (IoT) nu via het Philips HealthSuite Cloud Platform verder uitbreiden met nieuwe geïntegreerde toepassingen voor zorgmanagement – van pulsoximeters en glucometers tot personenweegschalen en fitness trackers. Via de combinatie van klinische gegevens met best-practice richtlijnen uit de sector en geavanceerde analytics, biedt Pega Care Management zorgteams allerhande gepersonaliseerde toepassingen voor zorgbeheer die op holistische wijze rekening houden met de gezondheid van de patiënt en diens zorgplan, in alle mogelijke situaties; van ambulant en acuut tot thuis en onderweg.

Philips HealthSuite Cloud Platform

Silo’s met zorginformatie

“Het is mooi om te zien hoe bedrijven als Pegasystems zich aansluiten bij het groeiende momentum van het Philips HealthSuite Cloud Platform netwerk dat uitbreiding van zorg buiten de muren van het ziekenhuis mogelijk maakt”, aldus Jeroen Tas, CEO Connected Care and Health Informatics bij Philips. “De samenwerking tussen Philips en Pegasystems is de volgende fase in succesvol en efficiënt bevolkingsgericht zorgmanagement. Hierbij worden silo’s met persoonlijke zorginformatie en klinische data samengevoegd en toegankelijk gemaakt voor alle leden van een zorgteam die deze informatie kunnen beoordelen in relatie tot de algemene gezondheid van de patiënt.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter