‘Improving the information workflow at the Industrial Design faculty at the TU/e’

Team van TU/e wint National University Contest Konica Minolta

Een jaar geleden lanceerde Konica Minolta Business Solutions Europe de ‘International University Contest’ (IUC). Nu, een jaar later, overhandigt Konica Minolta de 1e prijs van de University Contest aan studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Drie TU/e- studenten hebben tijdens de award ceremonie op donderdag 30 maart de award in ontvangst genomen en gaan eind april naar de internationale finale in Berlijn.

Het winnende rapport heeft als titel ‘Improving the information workflow at the Industrial Design faculty at the TU/e’. Het idee draait om een goede informatievoorziening naar studenten door de Universiteit en een makkelijk te gebruiken informatiesysteem. Na onderzoek ontdekte het team dat studenten lastig tot de juiste informatie komen en dat feedback vragen aan de zoekende partij zeer belangrijk is.

Door het organiseren van de wedstrijd wil Konica Minolta instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen bij het bouwen van de digitale campus, de ‘Universiteit 4.0’. Universiteiten, hogescholen en onderwijsinstellingen moeten zich focussen op een efficiënte organisatie om hun concurrentiepositie te versterken. Als wereldleider op het gebied van IT-diensten, ondersteunt Konica Minolta universiteiten in dit proces met deze internationale wedstrijd.

In het afgelopen jaar hebben studenten van universiteiten uit heel Europa de unieke kans gehad om met Konica Minolta te werken aan het analyseren van de huidige document- of informatieworkflow binnen hun universiteit om tot een aanbeveling voor een innovatieve verbetering te komen.

Internationale prijsuitreiking in Berlijn en prijs

Na een reeks van lokale competities om de nationale winnaars te bepalen, zijn de winnende inzendingen voorgelegd aan een internationale jury, bestaande uit toonaangevende academici en vooraanstaande vertegenwoordigers uit de industrie van de digitale beeldvorming. Het internationaal winnende team, dat in Berlijn gekozen gaat worden, wordt uitgenodigd voor het Pioneers Festival 2017 in Wenen, waar slimme start-ups innovaties voor de toekomst zullen presenteren.

Topklasse jury en sprekers

In een toelichting op de prijsuitreiking zegt Steven Swift, internationaal IUC-jurylid en oprichter van de IMPSGA-alliantie en brancheanalist: “Ik verheug me er nu al op om de inzendingen van de deelnemende universiteiten te beoordelen en de studenten persoonlijk te ontmoeten om hun projecten te bespreken. Dit evenement is een enorme kans voor studenten om innovatie te demonstreren, en voor de uiteindelijke winnaars om een aantal belangrijke technologie-investeerders en ondernemers te ontmoeten op het Pioneers Festival 2017, dat op 1 en 2 juni 2017 plaatsvindt in het keizerlijk paleis de Hofburg in Wenen.”

Andere juryleden zijn onder andere Alastair Creelman, een van de belangrijkste e-learning specialisten van de Linnaeus Universiteit uit Zweden, en hoge functionarissen van Europese Konica Minolta-bedrijven.

Naast de juryleden zullen er twee gastsprekers spreken over het thema innovatie tijdens de prijsuitreiking in Berlijn. Oliver Csendes, de CEO van Pioneers, een platform dat bedrijven koppelt aan beginnende startups uit heel Europa en Azië, zal een overzicht geven over het Pioneers Festival van dit jaar, en de winnaars van de IUC, die het geluk hebben om als onderdeel van hun prijs het festival bij te wonen, persoonlijk verwelkomen.

Milan Lakhani, client principal en innovatiestrateeg binnen Konica Minolta’s Europese Business Innovation Centre (BIC) zal inzicht geven in Konica Minolta’s benadering van innovatie, en over een aantal technologieën die zijn ontwikkeld door branche-experts die werken binnen Konica Minolta’s BIC.

IUC 2018

Voortbouwend op het succes van de wedstrijd van dit jaar, heeft Konica Minolta besloten om in 2018 weer een competitie te organiseren. In een toelichting op de inzendingen van dit jaar zegt Manuel Arroniz, International Business Development Manager bij Konica Minolta: “Het is duidelijk dat er een schat aan talent is onder studenten die graag door middel van innovatie een bijdrage willen leveren aan het soepel functioneren van hun universiteit. We verheugen ons opnieuw op de samenwerking van studenten uit heel Europa en om samen verder te bouwen aan de digitale campus.”

Konica Minolta op de EUA-conferentie 2017

Naast de IUC zal Konica Minolta opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse conferentie van de Europese universiteitenassociatie (EUA) die op 6 en 7 april wordt gehouden in de Noorse stad Bergen. Hier zal de onderneming een aantal innovatieve workflowoplossingen voor de onderwijssector laten zien.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV

Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is een dochteronderneming van Konica Minolta Inc. in Tokio. Konica Minolta Business Solutions is dienstverlener op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en richt zich op zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter