Impact van technologie is moeilijk meetbaar

Technologie kan meer dan we ooit hebben durven dromen.

Technologie kan meer dan we ooit hebben durven dromen. In 1997 versloeg supercomputer Deep Blue als eerste machine een wereldkampioen in een toernooi. Door data-analyse te benutten versloeg het schaakgrootmeester Garry Kasparov. In 2016 verloor de achttienvoudig wereldkampioen Lee Sedol een wedstrijd van het strategische bordspel Go tegen AlphaGo – een krachtigere ai-aangedreven machine die zichzelf in een fractie van een seconde nieuwe vaardigheden kon leren bij geringe kosten.

Technologie heeft de manier waarop de wereld werkt ingrijpend veranderd. De wetenschap is veel geavanceerder dan ooit tevoren: auto’s kunnen zelf rijden, geavanceerde beeldherkenning maakt een nauwkeurigere identificatie van ziektes mogelijk en je kunt letterlijk praten met je telefoon. Dit is allemaal te danken aan artificiële intelligence (ai).

Naarmate ai-algoritmen een centralere rol gaan spelen in alle industrieën, van de financiële industrie tot gezondheidszorg en van retail tot de industrie, zullen de belangrijkste gebeurtenissen in het menselijk leven (een huis kopen, een baby krijgen, een partner vinden of voor je bejaarde ouders zorgen) in toenemende mate georkestreerd worden door intelligente software.

Traditionele benaderingen hebben ons zo ver gebracht als we kunnen, maar we hebben nu technologie nodig die voorop loopt bij het verleggen van onze grenzen. We hebben al gezien dat technologie de wereld verandert zoals we die kennen en enkele van de grootste uitdagingen van de mensheid oplost; van klimaatverandering tot het aanpakken van de wereldwijde gezondheid. De mogelijkheden zijn onbeperkt.


Lees het hele artikel op Computable.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter