IDG: Sharp printers in 2018 veel gekocht

Van juli tot september 2018 had Sharp Electronics Europe van alle producenten van kantoorapparatuur de grootste groei in printerverkopen. Dat blijkt uit de nieuwste analyse van de multifunctionele printermarkt in West-Europa van marktonderzoeksbureau IDC. Het aantal multifunctionele printers (MFP’s) dat Sharp verkocht, nam toe met 22 procent vergeleken met het aantal verkopen in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor.

IDC gaf aan dat Sharp’s waardegroei (omzet per unit) 18 procent was. Daarmee behoort Sharp tot de top drie van onderzochte producenten.

Phil Sargeant, Program Director, Imaging and Hardcopy Devices and Document Solutions, European Region bij IDC: “De data laten zien dat Sharp krachtiger is geworden, zelfs in een markt die als geheel een lichte daling liet zien. We zagen Sharp op alle gebieden groeien, vooral qua verkopen van A3-kleuren MFP’s en geografisch: in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.”

Peter Plested, Director, Information Systems bij Sharp Europe: “We hebben hard gewerkt aan het ontwerp van apparaten gericht op productiviteit en beveiliging, zodat het succes van onze klanten ons succes wordt. We zien deze resultaten als erkenning van ons vernieuwde A3-assortiment en de introductie van onze nieuwe A4-machines. Al onze nieuwste modellen beschikken over dezelfde intuïtieve interface. Dus welk apparaat klanten ook kiezen, de ervaring voor gebruikers en de IT-afdeling is dezelfde.”

De marktrapporten van IDC zijn gebaseerd op verkoopgegevens die alle grote producenten van kantoorapparatuur aanleveren. Abonnees ontvangen de rapporten elk kwartaal.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter