Handpalmidentificatie van Fujitsu maakt einde aan wachtwoorden

Veilig, eenvoudig en hygiënisch

Fujitsu lanceert een nieuwe, uitgebreide versie van een op PalmSecure-technologie gebaseerde biometrische beveiligingsoplossing waardoor wachtwoorden niet langer nodig zijn. Voor veel applicaties die we dagelijks gebruiken is biometrische identificatie beschikbaar.

De nieuwste versie van de handpalmidentificatie is per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. Deze versie bevat vier hoofdelementen:

  • Fujitsu Biometric Authentication
  • PalmSecure ID Engine
  • ID GateKeeper
  • ID LifePass and ID Login V2

De technologie biedt toegang tot computers, gebouwen, datacenters en allerlei applicaties via een simpele en veelomvattende Application Programming Interface (API). Hierdoor zijn geen wachtwoorden meer nodig maar kunnen applicaties geopend worden door de aderen in de handpalm te lezen. De PalmSecure biometrische methode versterkt de beveiliging, is makkelijk in het gebruik en bespaart kosten. Het systeem biedt gebruikers handige integratiemogelijkheden voor zowel fysieke toegangscontrole tot gebouwen en apparaten als technisch beheer van toegang tot gegevens bij applicaties en diensten.

Veilig, eenvoudig en hygiënisch

Biometrie wint terrein als een betrouwbare, zorgvuldige en efficiënte methode om iemands identiteit te bevestigen. Fujitsu heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende biometrische ID oplossingen, zoals irisscans, gezichtsherkenning, vingerafdrukken, spraakherkenning en biometrische handtekeningen. Hieruit blijkt dat al deze oplossingen kwetsbaar zijn voor vervalsing en diefstal en soms – bijvoorbeeld in het geval van vingerafdrukken – ook onhygiënisch kunnen zijn.

Het contactloze PalmSecure authenticatiesysteem gebruikt biometrische technologie die gebaseerd is op beeldherkenning. Het systeem combineert de kennis van Fujitsu met de technologie van BioSec Group Ltd. voor authenticatie op basis van het unieke aderpatroon in de handpalm. Doordat aderpatronen bij iedereen anders zijn en gedetailleerde eigenschappen bevatten, kan er van elke afzonderlijke gebruiker een template gemaakt worden. [2]

Het algoritme van de geavanceerde authenticatie van PalmSecure zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en veelzijdige toepasbaarheid van applicaties. Met een valse acceptatiegraad van onder de 0,00001 procent (1 op de 10 miljoen) en een onjuiste afwijzing van slechts 0,01 procent (1 op de 10.000 inlogpogingen) is PalmSecure één van de meest zorgvuldige biometrische authenticatiesystemen die op het moment beschikbaar is. Het is hygiënisch doordat het aflezen contactloos gaat en kent een hoge gebruiksacceptatie omdat het niet belastend is voor de gebruiker.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter