G DATA start met security awareness trainingen voor bedrijven

De Cyber Defence Academy behandelt uiteenlopende onderwerpen op het gebied van IT-beveiliging

Het Duitse IT-beveiligingsbedrijf G DATA is gestart met de zogeheten Cyber Defence Academy, een verzameling van 30 verschillende online security awareness trainingen die organisaties kunnen gebruiken om hun medewerkers te trainen.

Met de cursussen wordt veel kennis gedeeld die G DATA in de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan. Deelnemen aan de cursussen kan ook helpen bij het aantonen dat een bedrijf voldoet aan wet- en regelgeving, stelt Kai Figge, oprichter en Director van G DATA.

De trainingen van de G DATA Cyber Defence Academy zijn ontwikkeld om menselijke fouten te voorkomen. Er is tenslotte slechts één persoon nodig die zonder nadenken een kwaadaardige e-mailbijlage opent, waardoor een compleet netwerk wordt geïnfecteerd.

De Cyber Defence Academy behandelt uiteenlopende onderwerpen op het gebied van IT-beveiliging, bijvoorbeeld over hoe om te gaan met phishing e-mails of social engineering. Dankzij de kracht van herhaling en het systematisch bijhouden van het leerniveau, blijft het gewenste gedrag bij de deelnemers top-of-mind en wordt er gewerkt naar een positieve beveiligingscultuur. Bovendien is kennisniveau meetbaar voor zowel het personeel als HR- en IT-managers, aldus G DATA.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter