FileLinx bundelt krachten met K+V van Alphen

FileLinx neemt softwarebedrijf K+V van Alphen over door het volledige belang van de eigenaren te kopen. Hiermee breidt FileLinx haar softwareportfolio uit met oplossingen die verder gaan dan document management en het modelleren van bedrijfsprocessen.

FileLinx en K+V van Alphen vullen elkaars producten aan en hebben reeds gezamenlijke klanten. Deze strategische overname versterkt FileLinx’s document management en modelleer platform door toevoeging van de krachtige document-, factuurherkenning- en verwerkingssoftware DigiData en DONAU, van K+V van Alphen. Bart Jacobs is de oprichter en tot voor kort eigenaar van dit bedrijf; hij trekt zich naar verluidt op termijn terug uit de onderneming.

Frank Bunck (foto), directeur van de nieuwe combinatie, ziet de toekomst van software snel veranderen en wil hier graag op inspelen. “De traditionele manier van software ontwikkelen verandert en met het FileLinx modelleer platform bieden wij een krachtig gereedschap waarmee onze klanten slimmer kunnen werken zonder dat daarvoor maatwerkapplicaties gebouwd hoeven te worden. Met het toevoegen van automatische document- en factuurverwerking functionaliteit zetten wij een logische stap in de verdere ontwikkelingen van het platform en krijgen we de beschikking over gerealiseerde integraties met maar liefst 50 financiële en ERP systemen.”

Vooruitzichten

Met deze overname versnelt FileLinx haar expansie binnen de MKB markt. K+V van Alphen doet op haar beurt voordeel met FileLinx’s ‘best-in-class’ modelleer platform waarmee het haar diensten aan de enterprise markt en verdere uitbreiding naar het MKB-segment kan realiseren.

Voor het eind van 2016 zal integratie van beide organisaties vorm krijgen waarbij beide zullen verhuizen naar een nieuwe bedrijfslocatie. De 40 medewerkers zullen dan werken vanuit hun nieuwe werkplek in de regio Zoetermeer, Alphen aan den Rijn. De verwachting is dat het samenvoegen van beide organisaties op middellange termijn zal leiden tot een extra behoefte aan IT consultants. FileLinx heeft de verwachting uitgesproken om een organische “double-digit” groei van licentie-omzet te realiseren.

De strategie voor de komende jaren is gebaseerd op organische groei maar, afhankelijk van de markt en beschikbaarheid van mogelijke overnamekandidaten, worden nieuwe acquisities niet uitgesloten.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter