FarShoring levert testcapaciteit voor De Hypotheker

Dienstverlening wordt gerealiseerd vanuit Suriname

De Hypothekers Associatie (DHA), bekend onder de naam De Hypotheker, kan de stabiliteit van haar software garanderen door het uitbesteden van werk op het gebied van software testing aan FarShoring. FarShoring is dienstverlener op het gebied van inrichten van customer communication software en software testing, met name voor de financiële wereld.

DHA is de overkoepelende organisatie van alle vestigingen van De Hypotheker. Vanuit deze centrale organisatie in Capelle aan den IJssel vindt de administratie, coördinatie en ondersteuning van alle vestigingen plaats. Dit wordt gerealiseerd door ongeveer 80 medewerkers. Ook het team van Rob van Wees, Teammanager Software Ontwikkeling bij DHA, werkt hier dagelijks aan een stabiele en vooruitstrevende IT-infrastructuur. Het testen van de software is daar een belangrijk onderdeel van. “Het bleek alleen uitermate lastig om goede testers te vinden in Nederland”, aldus Rob van Wees.

Om deze reden is er zeven jaar geleden een samenwerking met FarShoring gestart. Het begon met een paar opdrachten en naarmate de tijd verstreek werd er steeds meer testwerk aan FarShoring toevertrouwd. Inmiddels wordt 95 procent van deze activiteiten uitbesteed. Ook springt FarShoring af en toe bij voor data-entry werk voor de organisatie. De dienstverlening wordt gerealiseerd vanuit Suriname, daar heeft FarShoring gespecialiseerde medewerkers in dienst.

De teams van DHA werken via het Agile framework. “Natuurlijk is het belangrijk dat ook de software testers in Suriname deze methode hanteren. Dat was gelukkig geen probleem. Nu zijn onze scrum meetings verplaatst van de ochtend naar de middag, zodat het team in Suriname dagelijks direct haar bijdrage kan leveren via video conferencing.”

“De samenwerking met FarShoring heeft ervoor gezorgd dat we de externe specialisten als collega’s beschouwen. Ze kennen ons, onze systemen en processen inmiddels erg goed, waardoor ze, ook bij het complexere testwerk, geen uitgebreide instructies nodig hebben. Ze leveren goede kwaliteit en zorgen dat al onze softwarecomponenten foutloos presteren. Mijn Nederlandse team hoeft zich hier niet om te bekommeren en heeft daardoor de rust die nodig is om de andere activiteiten goed op te pakken. Tot slot is het fijn dat er nog doorgewerkt wordt als wij naar huis gaan en dat er geen taalbarrière is”, besluit Rob van Wees.

Over FarShoring

FarShoring is een dienstverlener gespecialiseerd in het inrichten van customer communication software (o.a. Hyarchis, AIA en Kofax) en software testing. FarShoring heeft gespecialiseerde medewerkers in dienst op WO/HBO niveau, met veel kennis van de Nederlandse markt voor hypotheken, pensioenen, verzekeringen en financieel intermediairs. FarShoring heeft kantoren in Rotterdam (Nederland) en Paramaribo (Suriname).

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter