Enterprise Search Wijzer 2017

Uitgebreide informatie over Enterprise Search mogelijkheden en oplossingen.

Bij de meeste organisaties stijgt door de digitalisering de hoeveelheid bedrijfsdata enorm, waardoor het vinden van de gewenste informatie een steeds grotere opgave wordt. Het lastige is dat deze informatie vaak op allerlei verschillende plekken en verschillende manieren is opgeslagen.

Een bedrijf beschikt gemiddeld over zes verschillende bronnen waar informatie is opgeslagen. Bijvoorbeeld in applicaties, databases en file- en mailservers. Het valt dus niet mee voor gebruikers om die opgeslagen content vanuit al die verschillende bronnen snel en efficient te ontsluiten. Een Enterprise Search oplossing kan uitkomst bieden.

De custom zoekoplossing van Google is wellicht het bekendst en wordt veel gebruikt vanwege de relatieve eenvoud. Maar er zijn meer partijen die zoekoplossingen op de markt hebben gebracht.

Het selecteren van de zoekoplossing én leverancier die het beste passen bij uw specifieke situatie is lang niet altijd even eenvoudig. Er zijn allerlei verschillende systemen beschikbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Het is niet verstandig om je alleen te baseren op de informatie afkomstig van leveranciers, maar daarnaast zoveel mogelijk onafhankelijke informatie te gebruiken bij de selectie.

De Enterprise Search Wijzer 2017 van ICT Portal geeft een genuanceerd beeld van de Enterprise Search mogelijkheden en de populairste search-oplossingen van dit moment, en biedt tevens prijsindicaties en informatie over de verschillende leveranciers.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter