Een bericht van EBSCO aan de bibliotheekcommunity

Veranderingen in de bibliotheeksystemenmarkt

Ongetwijfeld heeft u gemerkt dat er onlangs veranderingen hebben plaatsgevonden in de bibliotheeksystemenmarkt. Consolidatie op dit vlak kwam niet onverwachts. De gezamenlijke acties die de bibliotheekgemeenschap vanaf nu onderneemt, zullen een belangrijke rol spelen in de vormgeving van de toekomst van bibliotheektechnologie.

Voor ons heeft de positie van EBSCO nooit ter discussie gestaan. We geloven dat innovatie geworteld is in keuzevrijheid en open systemen. We blijven ons inspannen om te zorgen voor interoperabiliteit van onze services (GOBI®, EBSCO Discovery Service™, EBSCONET® etc.) met andere open systemen die gebruikt worden door de bibliotheken waar we mee samenwerken. Het recente acquisitienieuws verandert niets aan onze motivatie om wederzijdse klanten van EBSCO en Innovative te ondersteunen.

EBSCO ondersteunt de principes en technische benaderingen die FOLIO definiëren: open source code, open systeemfilosofieën, een microservices-architectuur, en bovenal een gemeenschappelijk initiatief voor het delen van ideeën en het ontwikkelen van moderne systemen. We zijn verheugd te zien dat diverse leden van de community het FOLIO-platform gebruiken om belangrijke gerelateerde initiatieven te starten. Een voorbeeld hiervan is Project ReShare, een project dat de ontwikkeling van een nieuwe en open methode voor het delen van bronnen stimuleert.

Om eventuele verwarring op te helderen: de resultaten van het FOLIO-project zijn geen eigendom van EBSCO of welke andere partij ook; alle ontwikkelde code is open source. We staan volledig achter wat FOLIO vertegenwoordigt en onze rol in deze groeiende community. We geloven dat FOLIO de toekomst is van bibliotheektechnologie – een toekomst die nu voor ons staat – en zijn verheugd dat zoveel instellingen zich aansluiten en de software implementeren. We begrijpen dat een beperkt commercieel aanbod in elke markt tot bezorgdheid kan leiden over mogelijke gevolgen in de vorm van stijgende kosten en afnemende serviceniveaus. Open source technologieën en de verschillende organisaties die service en ondersteuning hiervoor bieden, helpen deze zorgen weg te nemen. Deze combinatie maakt van FOLIO een reële mogelijkheid voor elke bibliotheek, ongeacht grootte en technische kennis.

Dit is het moment voor de bibliotheekgemeenschap om zich te richten op een open toekomst. Bibliotheken zullen hun opties evalueren en nadenken over de keuze voor een richting die zowel op korte als lange termijn tot succes zal leiden. Ondertussen zet EBSCO haar inspanningen ter ondersteuning van open systemen en de specifieke technologiebeslissingen die elke bibliotheek maakt continu voort.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter