EDM neemt Overlijdensregister over

 Een database met meer dan 2,5 miljoen registraties en een accuraatheid van 99% 

Met de overname van het Overlijdensregister door EDM ontstaat de grootste en meest actuele database met gegevens van overledenen in Nederland. Bedrijven gebruiken de database om snel en correct te handelen in het geval van overlijden met als doel correspondentie op naam van een overledene zo snel mogelijk te stoppen en om identiteitsfraude te voorkomen.

In Nederland overlijden jaarlijks meer dan 135.000 mensen en de gemiddelde Nederlander komt in meer dan 2.000 databases voor. Voor het bedrijfsleven is het lastig om alle overledenen bij te houden. Door de samenvoeging ontstaat de meest actuele en accurate commerciële database met gegevens van overledenen in Nederland. Frank de Beun, CEO van EDM: “Wij hebben nu een database met meer dan 2,5 miljoen registraties en kunnen binnen een maand 99% van de overledenen in Nederland registreren.”

Onnodig leed besparen

Het Overlijdensregister is in 2009 door Lukas de Vries opgericht om correspondentie aan overledenen te voorkomen. Lukas de Vries: ”Het is in de meeste gevallen erg pijnlijk voor de nabestaanden om correspondentie bestemd voor hun overleden geliefde te ontvangen. Met de oprichting van het Overlijdensregister wilde ik hen dit onnodige leed besparen.”

Het Overlijdensregister verzamelt dagelijks de gegevens van overledenen in Nederland vanuit circa 1.450 betrouwbare bronnen. Als bewijs en voor controledoeleinden bewaart Overlijdensregister ook de overlijdensmeldingen. EDM houdt sinds 1990 gegevens bij van overledenen.

Lukas de Vries blijft aan als directeur van het Overlijdensregister: ”Ik zie deze nieuwe samenwerking als een mooie kans om de dienstverlening van het Overlijdensregister verder te ontwikkelen en uit te breiden. Ik heb er zin in om samen met EDM deze volgende stap te maken.”

Belang van het Overlijdensregister

Gemeenten registreren de gegevens van overleden personen, maar deze zijn niet vrij toegankelijk voor bedrijven. Het Overlijdensregister is daarom het enige betrouwbare alternatief en voorziet hiermee in de grote behoefte van bedrijven om klantdata up-to-date te houden. Door het Overlijdensregister te gebruiken ontvangen bedrijven een signaal zodra een persoon in de database overleden is. Het register wordt onder andere gebruikt door verzekeraars, banken, charitatieve instellingen, loterijen, telecomoperators en veel andere dienstverleners.

Over EDM

EDM vergroot het rendement op klantdata door oplossingen aan te bieden op het gebied van datakwaliteit, klantinzicht en doelgroepbereik. Door gebruik te maken van technologie, consumenteninformatie en analyses wordt data ontsloten, geanalyseerd en toegepast, zoals door het valideren van klantgegevens, het bouwen van dashboards en het bereiken van online en offline doelgroepen. EDM is onderdeel van de EDM Media Group met vestigingen in Nederland (Nieuwegein), Engeland en België.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter