Dit klinkt als muziek in de oren voor de zoekfunctie van enterprise information

EBSCO Information Services lanceert RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals

Rijsenhout, 9 januari 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) introduceert RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar muziekinformatie met een mondiaal perspectief. De bron wordt ontwikkeld door Le Répertoire international de la presse musicale (RIPM) en biedt wetenschappers op het gebied van muziek en muziekgeschiedenis toegang tot unieke internationale primaire brondocumenten.

RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals is een collectie van 100 zeldzame full-text muziektijdschriften die niet opgenomen zijn in RIPM Retrospective Index with Full-Text. De titels worden veelal gereconstrueerd door RIPM en vormen gezamenlijk een complete collectie. Alle muziekperiodieken in de Preservation Series werden tussen het midden van de 18e en het midden van de 20e eeuw gepubliceerd. Elke titel is van kaft tot kaft opgenomen en volledig doorzoekbaar, inclusief onder meer advertenties.

De bron bevat tijdschriften die het muziekleven in grote steden over de hele wereld beschrijven: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Bilbao, Brussel, Boedapest, Leipzig, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, Moskou, New York, Praag, Rome, Parijs, Sint-Petersburg, Venetië, Wenen en Warschau.

De bronnen in EBSCO’s ruime informatieaanbod op het gebied van muziek vullen elkaar perfect aan en bieden wetenschappers via één platform toegang tot een complete informatiecollectie voor muziekonderzoek.

Over RIPM

Le Répertoire international de la presse musicale (RIPM) is opgericht in 1980 en biedt informatie over meer dan 200 jaar muziekgeschiedenis in Europa en Noord- en Zuid-Amerika door middel van toegang tot muziekperiodieken uit die periode. RIPM is één van slechts vier internationaal opererende coöperatieve bibliografische initiatieven op het gebied van muziek. De organisatie maakt gebruik van de kennis van samenwerkende wetenschappers en instellingen in meer dan 20 landen, een redactioneel hoofdkantoor in de Verenigde Staten en actieve onderzoeksteams in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. De publicaties van RIPM worden elke zes maanden bijgewerkt en vormen chronologische aanvullingen op de bronnen van RILM. Voor meer informatie kunt u de RIPM-website bezoeken: www.ripm.org.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter