Digitale transformatie van telecom operator

ZTE tekent overeenkomst met VOO voor digitale transformatie

ZTE tekent overeenkomst met VOO voor digitale transformatie

Barcelona/Brussel/Den Haag – ZTE Corporation heeft een overeenkomst met Nethys (VOO) getekend voor de volledige virtualisatie van de ‘mobile core’ en de digitale transformatie van het netwerk van het bedrijf. VOO is eigendom van de Belgische kabelbedrijven Nethys en Brutele en bedient klanten in Brussel en Wallonië met communicatiediensten, waaronder internet, vaste telefonie, en digitale, interactieve tv. VOOmobile wordt door Nethys als Light MVNO gerund.

Al in december 2017 maakte ZTE het exclusieve bod aan VOO bekend voor een digitaal transformatieprogramma van Light naar Full MVNO. Dit programma zal VOO in staat stellen om zijn vaste en mobiele kernnetwerken samen te voegen en zijn activiteiten autonoom en flexibel te ontwikkelen door een Full MVNO te worden.

Als onderdeel van dit programma levert ZTE voor de eerste keer in de high-end markt in West-Europa een volwaardige virtualisatieoplossing die gebaseerd is op ZTE’s zelf ontwikkelde hardware en Ceph-opslagoplossingen. Zij bevat bijna dertig vApps, een volledige reeks van netwerkelementen zoals vCN en vVAS, met inbegrip van end-to-end virtualisatieoplossingen voor alle componenten van hardware, NFVI platform en VNF tot MANO.

Het succesvolle aanbestedingsproces voor dit programma bewijst opnieuw ZTE’s leidende positie voor virtualisatie-technologie, niet alleen voor traditionele MNO’s maar ook voor opkomende MVNO’s.

De technologie van ZTE laat de virtualization-gebaseerde oplossingen beter overeenkomen met de klantbehoeftes, helpt MVNO’s met een flexibelere gebruik van hun netwerken, stelt hen in staat om nieuwe businessmodellen sneller te ontwikkelen en verhoogt zo het concurrentievermogen van het bedrijf.

“Wij zijn verheugd om met ZTE samen te werken aan een van ons grootste transformatieprogramma’s. Wij geloven dat wij dankzij de flexibiliteit, de knowhow, de toewijding en de state-of-the-art-technologie van ZTE onze doelen definitief op de meest efficiënte manier zullen bereiken”, aldus Christian Vyncke, CTO van VOO.

ZTE heeft een sterke focus op de ontwikkeling van technologieën voor netwerkvirtualisatie. Tot op heden heeft ZTE meer dan 320 commerciële toepassingen en commerciële labs wereldwijd gerealiseerd en heeft nauw met grote netwerk-operators samengewerkt bij de inzet van gevirtualiseerde netwerken.

Over ZTE

ZTE is een provider van geavanceerde telecommunicatie systemen, mobiele apparaten en enterprise technologie oplossingen voor consumenten, carriers, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van ZTE’s MC-ICT strategie is het bedrijf toegewijd aan het leveren van geïntegreerde end-to-end innovaties om excellentie en waarde samen te brengen in de telecommunicatie en informatietechnologie sectoren. ZTE’s producten en diensten zijn aan meer dan 500 operators in meer dan 160 landen verkocht. ZTE is beursgenoteerd in Hong Kong en Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ). ZTE besteedt 10 procent van zijn jaarlijkse inkomsten aan onderzoek en ontwikkeling en neemt leiderschapsrollen in binnen internationale standaardisatie- organisaties. ZTE is een voorstander van corporate social responsibility en is een lid van het UN Global Compact. Meer informatie is te vinden op www.zte.com.cn.

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter