Digitale ondertekening binnen het recruitmentproces

Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs, en IntraData (onderdeel van Solipsis Document Management) zijn een strategische samenwerking aangegaan. Belangrijkste doel is de introductie van een oplossing binnen de recruitmentsector voor het digitaal rechtsgeldig ondertekenen van documenten.

IntraOffice van IntraData wordt aangeboden met een geïntegreerde koppeling vanuit het Carerix-platform, waardoor het volledige recruit- en detacheringsproces 100% papiervrij kan worden afgehandeld.

Betere contractafhandeling

Het digitaal ondertekenen van documenten is met name bedoeld voor bijvoorbeeld contracten met kandidaten en/of zzp-ers/freelancers. Maar ook voor contractdocumenten tussen recruiters en hun opdrachtgevers. Het levert een flinke kwaliteitsverbetering op in het proces van contractafhandeling.

Ondertekenen vanaf je mobiel

Op papier (met een handgeschreven handtekening) is het gehele ondertekeningsproces tijdrovend, omslachtig en kostbaar. Contractdocumenten, waaronder een arbeids- en plaatsingsovereenkomst worden nog vaak per e-mail verstuurd, uitgeprint door de kandidaat en vervolgens weer gescand en per mail teruggestuurd naar de recruiter. Dit kan vanaf nu veel sneller en met minder risico op verwerkingsfouten.

Carerix integreert het digitaal ondertekeningsproces van IntraData naadloos in de werving & selectiesoftware. Dit is supersnel, duurzaam, traceerbaar en volledig geïntegreerd in het werkproces van de recruiter of detacheerder. En Mobile First: dus eenvoudige afhandeling via de smartphone of tablet.

Papiervrij

Simon Kornblum, Manager bij IntraData heeft positieve verwachtingen van de samenwerking. “Best-of-breed bedrijven zijn dynamisch, flexibel en hebben toekomst. Ze zijn constant op zoek naar creatieve samenwerkingsverbanden die de eindoplossing completer maken. Carerix en IntraData hebben elkaar hierin gevonden: beiden productleadership-bedrijven met dezelfde drive en hetzelfde DNA. We zijn overtuigd van de kracht van onze eigen producten en onze combinatie-oplossing maakt het nog aantrekkelijker voor klanten. Dankzij de open standaarden sluiten beide oplossingen technisch naadloos op elkaar aan.”

In eerste instantie wordt gestart met het digitaliseren van arbeids- en plaatsingsdocumenten. Uitbreidingen naar andere documenten, zoals contracten met klanten, opdrachtgevers en freelancers alsmede week- en maandstaten volgen aansluitend.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter