Cyberveiligheid weer een hot topic in 2019

Stacy Leidwinger

Document- en informatiemanagement wordt, net als in 2018, ook in 2019 weer een belangrijk onderwerp. Ook dit jaar blijf cyberveiligheid weer een hot topic. In aanvulling hierop zegt Stacy Leidwinger, Vice President of Product voor Nuance Imaging, hierover het volgende:

“Als je het hebt over de trends voor 2019, dan zullen compliance en gegevensveiligheid zeker weer tot de topprioriteiten van alledag blijven behoren. Nu informatie makkelijker wordt gegenereerd en gedeeld, worden de regels logischerwijs strenger en de mogelijke gevolgen groter. Die beweging is al ingezet met de introductie van de AVG.

Cyberaanvallen zullen een constant risico blijven voor gevoelige bedrijfsdata. Cybercriminelen worden steeds slimmer en doortrapter. Bedrijven voeren de beveiliging van datacenters continu op, of hun data nu on-premises of in de cloud staat. We zien dat ze nu pas de risico’s beginnen te onderkennen van data die is omgezet in documenten. Managers van ondernemingen en de grote technologiebedrijven erkennen dat digitale en fysieke documenten die draadloos worden verzonden via allerlei netwerken, veel kwetsbaarder zijn dan de databases van waaruit ze afkomstig zijn.

Documenten zijn ook bedrijfsdata, of ze nu gescand en via een mobiel apparaat worden verzonden of achterblijven in het kopieerapparaat. We zien dat men zich er langzaam maar zeker bewust van wordt wat een gevaar die documenten kunnen opleveren. En dat bewustzijn zal steeds sterker worden naarmate de veiligheidsrisico’s en compliance-eisen stijgen en intensiveren.

Gelukkig kunnen documenten ook goed beveiligd worden. De technologie die documenten veilig en compliant houdt, voegt daar bovendien betere distributieopties en meer operationele efficiency aan toe. De zorgen over compliance en veiligheid zullen alleen maar toenemen, maar gelukkig zijn er ook veel betere oplossingen beschikbaar. Documenten vormen net zo’n groot risico als de mate waarin organisaties die risico’s toestaan.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter