Crisis dwingt tot versnelde digitale transformatie

De coronacrisis heeft binnen korte tijd de complete samenleving op zijn kop gezet. Van de ene op de andere dag wordt massaal thuisgewerkt en draaien de bezorgdiensten van retailers overuren. Dit resulteert voor veel bedrijven in een versnelde digitale transformatie, die weliswaar noodgedwongen is, maar hen uiteindelijk gaat helpen weer beter uit de crisis te komen.

Iedere crisis van groot tot klein geeft bedrijven nieuwe inzichten en ideeën om zaken anders aan te pakken, te veranderen of te verbeteren. Het is van belang dat we niet bij de pakken neerzitten en concrete vernieuwingen doorvoeren die ervoor zorgen dat onze bedrijfsvoering nu en in de toekomst beter bestand is tegen een langdurige periode van quarantaine. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Traditionele erp-systemen beschikken vaak niet over een standaard web-client en zijn daardoor niet van afstand te benaderen door thuiswerkers.
  • Veel organisaties gebruiken een mengelmoes van applicaties die vaak op locatie in een eigen datacenter draaien.
  • Veel applicaties zijn ongeschikt voor thuiswerk, simpelweg omdat de performance te wensen overlaat of de architectuur ongeschikt is voor web-access.

Lees het hele artikel op www.computable.nl

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter