Bundeling van kennis en ervaring in de wereld van Enterprise Information Management

EIM-campus en UnitedXperts slaan handen ineen

 

6 februari 2018 — Met de ondertekening van de samenwerkings­overeenkomst tussen alle betrokkenen is een tweetal initiatieven in de wereld van Enterprise Information Management (EIM) bij elkaar gekomen: de EIM-campus en UnitedXperts. Daarmee komt zowel veel kennis en ervaring als ook de inzetbaarheid van praktische EIM-deskundigheid onder één onafhankelijke noemer beschikbaar voor alle geïnteresseerde EIM-professionals.

In 2017 werd zichtbaar dat de EIM-campus (hét informatieplatform binnen het EIM-vakgebied) én UnitedXperts (een omvangrijk samenwerkingsverband van EIM-specialisten) elkaar zinvol aanvullen. Vooral werd duidelijk dat de kennis en ervaring van de tientallen (geaccrediteerde) EIM-experts breder gedeeld kon worden via de EIM-campus. Initiërende partijen besloten hun online activiteiten samen te voegen onder EIM-campus. De EIM-campus blijft zodoende de vertrouwde omgeving om alle actuele ontwikkelingen in het EIM-vakgebied te volgen en waardevolle bijdragen te leveren aan discussies en gespreksonderwerpen.
“Wij organiseren dit kosteloos en onafhankelijk”, aldus Hans Kaashoek, Managing Partner van Strategy Partners Nederland, één van de initiatiefnemers van de EIM-campus. “Daarmee willen we een platform bieden aan alle EIM professionals die zich willen verdiepen en hun kennis willen delen met anderen. Eén centrale plaats voor contact met mensen die zich aangesproken voelen door hetzelfde onderwerp en geen versnippering meer.”

Via de omgeving van UnitedXperts binnen de EIM-campus hebben bezoekers de gelegenheid elkaar nu ook ‘face-to-face’ te ontmoeten.
“De actieve Special Interest Groups (Input & Capture, Data & Secure, Information & Process en Output & Communicate) organiseren daarvoor regelmatig bijeenkomsten waar participanten actuele onderwerpen in dat specifieke marktsegment met elkaar bespreken”, aldus Hans Dickerscheid (Community Director van UnitedXperts).
De resultaten van onderzoek en discussie leiden tot nieuwe inzichten die óf door ervaren publicisten als John de Waard (TAPAS, Tekstschrijven als Passie) als artikelen in EIM professional (een uitgave van DocumentWereld i.s.m. EIM-campus) worden gepubliceerd óf leiden tot nieuwe presentaties gegeven tijdens kwartaalbijeenkomsten, kennissessies of tijdens de jaarlijkse uitreiking van de EIM-Awards.
“UnitedXperts biedt bezoekers tevens een breed scala aan EIM gerelateerde (desgewenst op accreditatie gerichte) opleidingen, die voor participanten tegen een gereduceerd tarief beschikbaar zijn”, vult Benedict Böhm (Operations Director van UnitedXperts) aan.

Meer weten? Bezoek gewoon vrijblijvend www.EIM-campus.nl. Open een gratis account en selecteer vervolgens de onderwerpen waarover u geïnformeerd wenst te worden.

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos en vrijblijvend via www.eim-campus.nl  registreren om deel te nemen aan de discussies. Mensen die zich registreren en hun postadres opgeven via info@eim-campus.nl krijgen een exemplaar van het eerstvolgende magazine EIM professional met als thema ‘Input & Capture’. Dat magazine is de tweede in de serie EIM professional magazines en verschijnt (ovb) in februari.

Over de EIM-campus

De EIM-campus is een initiatief van Strategy Partners Nederland, UnitedXperts, DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie om DIS-, DIV-, ECM, DM-, CM- en EIM-vakspecialisten met elkaar te verbinden. De EIM-campus biedt een onafhankelijk platform om te:

Informeren
Communiceren
Interacteren
Waarderen
Trainen en accrediteren
Zodoende één EIM-community waarin experts en gebruikers kennis delen, met elkaar in discussie gaan en zich op de hoogte stellen van wat hun vakgebied te bieden heeft. De EIM-campus wordt ondersteund door:

Special Interest Groups
Rondetafeldiscussies/Kennissessies over specifieke onderwerpen
Een kwartaalmagazine, EIM professional
Proactieve adviesdiensten en marktanalyses
Door Best Practices die laten zien wat de status van de markt is en die te waarderen aan de hand van de verkiezing van de EIM-Awards
Meer informatie: www.EIM-campus.nl

Over UnitedXperts

Samen sterker met passie en ervaring: UnitedXperts brengt (Enterprise) Information Management professionals bij elkaar. Ervaren, maar ook beginnende IT’ers. Zelfstandigen én medewerkers van bedrijven en instellingen. Om van elkaar te leren, te coachen, inspiratie op te doen, artikelen te delen en ideeën uit te wisselen. Digitaal in ‘Special Interest Groups’, maar ook met opleidingen, accreditatie, congressen en workshops. Vanuit onze community ondersteunt UnitedXperts aangesloten organisaties tevens bij het vinden van geschikte kandidaten voor hun uniek samengestelde flexibele kennisschil. Zodoende helpen wij ook zelfstandig werkende professionals aan uitdagende werkzaamheden.

Voor meer informatie: www.unitedxperts.nl

Over DocumentWereld

DocumentWereld is de grootste titel in Nederland op het gebied van Document- en Enterprise Information Management. Informatie wordt gepubliceerd op de website www.documentwereld.nl, via nieuwsbrieven, magazines als DocumentWereld Magazine en EIM professional. Tevens organiseert DocumentWereld (mede in haar rol als media- en communicatiepartner van de EIM-campus)  kennissessies en is zij mede-organisator van de EIM Awards.

Meer informatie: www.documentwereld.nl

Over Strategy Partners Nederland

Strategy Partners Nederland (SPNL) is de onafhankelijke marktresearch-, strategieadvies- en programma managementorganisatie in de ECM/EIM-markt. SPNL helpt leveranciers en gebruikersorganisaties bij het verbeteren van hun slagvaardigheid en resultaatgerichtheid. Dit voor de totale onderneming, een divisie of voor een specifiek project. Onze kracht is een uitmuntende marktkennis en projectervaring op het gebied van Informatie Capture, Enterprise Content / Informatie Management, Business Process Management en Output/Customer Communicatie Management. Dit aangevuld met informatie uit eigen marktonderzoek en informatie van uit vergelijkbare buitenlandse marktonderzoeken, waarmee onze kennis ook een internationaal afgestemd karakter heeft. Als ervaren business managers in dit marktgebied spreken wij uw taal en kennen uw uitdagingen.

Meer informatie: www.strategy-partners.nl/

Over TAPAS, Tekstschrijven als Passie

TAPAS, Tekstschrijven als passie is het contentproductiebedrijf van John de Waard. Hij is nagenoeg zijn hele werkzame leven (vanaf 1991) actief geweest in de wereld van journalistiek en media. Van daaruit heeft hij zich ontwikkeld als een veelzijdig schrijver en inhoudelijk specialist voor diverse media en uitgevers. Specialiteit is het produceren van teksten en artikelen in het vakgebied van Enterprise Content Management. Daarin is hij ook nationaal en internationaal onderscheiden, hetgeen wijst op grote erkenning van en waardering voor zijn deskundigheid.

Meer informatie: www.tekstschrijvenalspassie.nl/

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter