Brother recyclet voor de bescherming van het regenwoud

Printerfabrikant Brother neemt de verantwoordelijkheid voor het milieu serieus

Printerfabrikant Brother neemt de verantwoordelijkheid voor het milieu serieus en stimuleert de kringloopeconomie door 100% recyclebare producten op de markt te brengen. Daarnaast vragen ze klanten via allerlei initiatieven mee te werken aan een betere leefomgeving, waaronder de bescherming van het regenwoud in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea.

Recyclen

Brother biedt keuze uit een aantal programma’s om gratis en gemakkelijk gebruikte toners, inktcartridges en apparaten te recyclen. Voor elke toner die wordt opgestuurd voor hergebruik, steunt Brother Cool Earth bij het beschermen van het regenwoud.

Brother cartridges zijn 100% recyclebaar. Bovendien kunnen alle onderdelen van Brother apparatuur hergebruikt worden. Voor het milieuvriendelijk verwerken van afgedankte apparatuur zoals printers, kunnen de apparaten ingeleverd worden bij een van de 10.000 bij WeCycle aangesloten inzamelpunten bij gemeenten en winkels.

Bekijk de video voor meer informatie over de manier waarop Brother recycling aanpakt via de ‘zero waste to landfill’ policy.

Cool Earth

Cool Earth is een non-profit organisatie die samen met inheemse gemeenschappen de strijd aangaat tegen ontbossing van het regenwoud en de impact die dit heeft op wereldwijde klimaatverandering.

Brother steunt Cool Earth al meer dan 10 jaar. Zo is er een pan-Europees Eco-Points initiatief voor werknemers en werd de campagne “Klik voor de Aarde” gelanceerd. Sinds 2008 heeft Cool Earth miljoenen bomen beschermd tegen houthakkers om zo de rijke biodiversiteit te beschermen en dorpen de middelen te geven om hun bossen en huizen in stand te houden.

Milieuprogramma’s

“Bij Brother zijn we bijzonder trots op onze jarenlange samenwerking met Cool Earth. Onze medewerkers en klanten blijven het vitale regenwoud en haar gemeenschappen beschermen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea. Hiervoor werden talrijke initiatieven in het leven geroepen, waaronder een tweejaarlijkse quiz om fondsen te werven en een recyclingprogramma’s voor toners.” – Isao Noji, Managing Director, Brother International Europe.

Brother bekrachtigt zijn toewijding aan het verbeteren van onze leefomgeving door het starten en uitrollen van milieuprogramma’s over de hele wereld. Van vrijwilligerswerk door werknemers in lokale parken en natuurreservaten tot projecten rond herbebossing in berggebieden.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Verenigde Naties hebben duurzame ontwikkelingsdoelen in kaart gebracht. Deze doelen zijn een oproep tot actie door alle landen – arm, rijk en met een gemiddeld inkomen – om welvaart te bevorderen en tegelijkertijd de planeet te beschermen. Ze erkennen dat het beëindigen van armoede hand in hand moet gaan met strategieën die economische groei opbouwen en een scala aan sociale behoeften aanpakken, waaronder onderwijs, gezondheid, sociale bescherming en werkgelegenheid, terwijl tegelijkertijd klimaatverandering en milieubescherming worden aangepakt. Brother draagt, samen met Cool Earth, graag bij aan het behalen van deze doelstellingen.

Over Brother Nederland

Via een netwerk van resellers zijn de Brother-producten en -services beschikbaar in Nederland. Brother is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van inkjet- en laserprinters, labelprinters, scanners en diverse oplossingen. Alle productiefaciliteiten zijn gecertificeerd volgens ISO 14001. Brother-producten worden gekenmerkt door hoge kwaliteit, duurzaamheid en geavanceerde technologische innovaties.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter