Bitdefender biedt nu ook threat intelligence-diensten aan

Security Operations Center van Bitdefender

Bitdefender breidt zijn strategie en portfolio uit met een aanpak die meer op diensten is gericht en biedt nu ook threat intelligence-diensten die bedrijven rechtstreekse toegang geven tot dreigingsdata en security-expertise. Bitdefender is een wereldwijde leverancier van cybersecurity-oplossingen.

Bitdefender Advanced Threat Intelligence is voor managed security serviceproviders (MSSP’s), security adviesbureaus en grote ondernemingen die meer zicht willen krijgen op het dreigingslandschap. Deze dienst levert dreigingsinformatie die is verzameld door ruim 800 technici en onderzoekers die actief zijn bij Bitdefender en zijn Cyberthreat Intelligence Labs. De uitgebreide threat intelligence service biedt beveiligingsanalisten toegang tot dreigingsdata met context voor URL’s, IP-adressen, internetdomeinen, bestanden, Command & Control-servers en advanced persistent threats. Ook helpt Bitdefender Advanced Threat Intelligence gebruikers om indicators of compromise (IOC’s) in realtime beter te herkennen, zodat ze actuele cyberaanvallen kunnen blokkeren voordat deze de kans krijgen om schade aan te richten.

Slagkracht vergroten

Naar verwachting zullen wereldwijd dit jaar steeds meer IT-afdelingen en SOC’s een beroep doen op gevestigde en vertrouwde leveranciers zoals Bitdefender om de slagkracht van hun securityteams te vergroten, door de nauwkeurigheid van dreigingsinformatie en de detectiepercentages te verbeteren. Volgens Forrester wordt 2019 het jaar van ‘securityservices’, omdat besluitvormers op het gebied van cybersecurity vrijwel zonder uitzondering aangeven dat “het verbeteren van geavanceerde threat intelligence-mogelijkheden” tot hun drie belangrijkste prioriteiten behoort.

“Uit gesprekken die we de afgelopen jaren met klanten hebben gevoerd komt naar voren dat veel beveiligingsteams zich zorgen maken dat de door hen ingezette beveiligingsoplossingen nu net die ene cyberaanval over het hoofd zien die het verschil maakt”, zegt Daniel Clayton, een voormalige medewerker van de US National Security Agency (NSA) en afdelingshoofd bij de Britse overheid.

“Ze zouden beter slapen als ze zeker wisten dat ze hun investeringen in security konden behouden en de prestaties daarvan konden optimaliseren met betere, tot op de minuut nauwkeurige dreigingsinformatie.”

Security Operations Center

Daniel Clayton en zijn collega Jarret Raim traden recentelijk toe tot het management van Bitdefender na bij Rackspace verantwoordelijk te zijn geweest voor de ontwikkeling en het beheer van diens managed securityservices. Bij Bitdefender werken ze aan de ontwikkeling van een nieuw Security Operations Center (SOC) in de Verenigde Staten dat intensief gebruik zal maken van de nieuwe Advanced Threat Intelligence-diensten.

Bitdefender staat bij klanten en andere security-leveranciers bekend om zijn uitstekende detectiepercentages. Het bedrijf werd in 2018 door AV-Comparatives bekroond met de award Outstanding Product of the Year en behaalde tijdens tests door het onafhankelijke AV-Test de eerste plaats in drie categorieën, waaronder die van Best Protection. De onderzoekers van Bitdefender en zijn Global Protective Network identificeren tot 2.000.000 malware-fragmenten en blokkeren dagelijks meer dan 50 miljoen kwaadaardige URL’s.

Bitdefender maakt voor zijn wereldwijde beveiligingsaanpak gebruik van ruim 500 miljoen sensoren, heuristische technologie, honeypots (lokservers), digitale valstrikken en samenwerkingsverbanden met cybersecurity-partners, internationale organisaties en rechtshandhavingsinstanties. Daarmee is Bitdefender in staat om zijn klanten en partners uit te rusten met de meest uitgebreide dreigingsinformatie die er te vinden is. Daarmee kunnen zij gerichte, moeilijk grijpbare en zero day-aanvallen detecteren.

“Er is sprake van een duidelijke trend: organisaties doen steeds vaker een beroep op datawetenschap en securityservices om cyberaanvallen te voorkomen”, zegt Harish Agastya, senior vice president Enterprise Solutions bij Bitdefender. “Onze Advanced Threat Intelligence-services stellen onze klanten in staat om te profiteren van ons omvangrijke internationale telemetrienetwerk en de expertise van onze topexperts, zaken waar ze normaliter geen toegang toe zouden hebben.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter