Be Informed helpt bij beheer patenten

Het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE) heeft Be Informed recent geselecteerd om het online i-depot te (her)bouwen. Het i-depot van het BBIE dient ertoe om het bestaan van een idee, concept, (mode)ontwerp, prototype, film, songtekst enz. vast te leggen. De online i-depot applicatie legt in een aantal stappen vast wie de indiener is en wat de omschrijving van het idee is. Met het i-depot kan de indiener wettelijk bewijzen dat de creatie op een bepaalde datum al bestond.

Het Robotic Process Automation Platform van Be Informed zorgt er voor dat het indienen, betalen, verlengen, beheren, openbaar maken, beëindigen van i-depots geautomatiseerd wordt, zodat er geen administratieve, juridische of materiële tussenkomst van het Bureau nodig is. Ook zorgt het Be Informed Platform er voor dat de vertrouwelijkheid van niet-openbaar gemaakte (delen van) i-depots wordt gewaarborgd en dat aan alle relevante regels en voorwaarden wordt voldaan.

Intellectueel eigendom

Be Informed heeft zowel voor het Bureau voor Intellectueel Eigendom van de Europese Unie (EU IPO) als voor het Europees Patenten Bureau (EPO) projecten uitgevoerd. Het Europees Patenten Bureau EPO gebruikt het platform van Be Informed ter ondersteuning van het online indienen en beheren van patenten (e-Filing) en bouwt op dit moment aan een oplossing (e-Dossier) ter ondersteuning van haar interne medewerkers bij het toekennen van patenten.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter