Altares Dun & Bradstreet neemt dataspecialist Olbico over

Agile inspelen op marktvraag

Altares Dun & Bradstreet, internationaal expert in bedrijfsdata, heeft het Nederlandse softwarebedrijf Olbico overgenomen. Olbico is gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van innovatieve software voor master data management (MDM) platformen, API’s en connectoren van CRM- en ERP-systemen.

Deze overname is een volgende stap in het verwezenlijken van de strategie van Altares Dun & Bradstreet om de leiderschapspositie in de MDM-markt te verstevigen. Hun klanten profiteren hiermee van een krachtige verbinding tussen interne en externe bedrijfsdata, waardoor een integraal beeld van de bedrijfsvoering geschept wordt. De twee bedrijven werken sinds 2010 al samen.

Groeiende vraag naar geïntegreerde benadering van data

De overname van Olbico was een strategische keuze van de dataspecialist om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een geïntegreerde benadering van data. De schaalbaarheid van de software, de agility en de moderne technologische infrastructuur waren belangrijke redenen om over te gaan tot acquisitie. Door de overname zet Altares Dun & Bradstreet een belangrijke stap richting haar ambitie om marktleider te blijven op het gebied van datamanagement en haar dienstverlening verder aan te vullen.

Luc Querton, CEO van de Altares Group: “We hebben heel lang een partnership met Olbico gehad. Het is een innovatief bedrijf met dezelfde drive en ambities. Het moment is nu aangebroken om ons aanbod definitief met hun expertise te verrijken en onze marktpositie verder te verstevigen. Door deze samenwerking brengen we complexe technologie en data nog verder samen. Met de oplossingen van Olbico kunnen we tegemoetkomen aan de ontwikkelingen op de markt en sneller én agile inspelen op de behoeften van onze klanten.”

Wolfert van Duin, oprichter en CEO van Olbico: “We zijn verheugd om toe te treden tot de Altares Dun & Bradstreet Group. Olbico kan zich nu nog meer focussen op het ontwikkelen van oplossingen rondom datamanagement, bedrijfsinformatie en CRM. Hiermee zijn zowel Altares als Olbico in staat om sneller de internationale markt te bedienen en onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.”

Tweede overname binnen korte tijd

Dit is de tweede grote overname van Altares Dun & Bradstreet binnen korte tijd. In september 2018 nam het bedrijf Invoxis over, specialist op het gebied van Natural Language Processing (NLP). Eén van hun eerste gezamenlijke innovaties, IndueD™, een cloud-platform voor due diligence, is inmiddels succesvol geïntroduceerd. De overnames zijn onderdeel van een sterke bedrijfsstrategie om de toppositie als dataspecialist te handhaven en klanten op het juiste moment, op de juiste manier van innovatieve tooling te voorzien.

Over Olbico

Olbico is specialist op het gebied van datakwaliteitsverbetering en heeft intelligente oplossingen waarmee bedrijven in staat worden gesteld om de kwaliteit van data van zowel (internationale) particuliere- en zakelijke klantgegevens te verhogen en te waarborgen.

Over Altares Dun & Bradstreet

Als expert op het gebied van bedrijfsgegevens, verzamelt, structureert, analyseert en verbetert Altares B2B-data om deze “smart” te maken en de besluitvorming voor senior en operationele managers te vergemakkelijken. Altares Dun & Bradstreet biedt toegang tot databases van meer dan 300 miljoen bedrijven in 220 landen.

Over Naxicap Partners

Naxicap Partners is een speler op het gebied van kapitaalinvesteringen met een beheerd vermogen van 3,2 miljard euro. De onderneming werkt vanuit vijf vestigingen in Parijs, Lyon, Toulouse, Nantes en Frankfurt.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter