Almeerse Scholen Groep standaardiseert printerpark

Almeerse Scholen Groep, het onderwijsbestuur van 42 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere, heeft na een aanbesteding besloten het volledige printerpark aan Xerox uit te besteden. De Almeerse Scholen Groep heeft met de samenwerking als doel haar printomgeving centraal bij één leverancier te beleggen en aan te sturen. Het gaat om de implementatie van 55 netwerkprinters en 107 mfp’s.

Alle printapparatuur wordt centraal en proactief beheerd door de Xerox servicedesk. Xerox neemt daarmee ook de support voor technische interventies en suppliesvervanging voor haar rekening. Daarnaast is het bedrijf betrokken bij de vraag hoe de Almeerse Scholen Groep de overstap kan maken naar een digitale organisatie.

Beleid

Er wordt gewerkt aan een printbeleid en er worden informatiesessies georganiseerd om scholen bewust te maken van en inzicht te geven in hun printgedrag. De organisatie verwacht hiermee het printvolume terug te dringen. Bovendien geeft Xerox invulling aan de wens om een duurzame werkwijze te hanteren door duurzame materialen te leveren die eenvoudig te recyclen zijn. Gebruikte cartridges gaan bijvoorbeeld in de ecobox terug naar Xerox.

Centraliseren

Rachid Rusch, Manager ICT bij Almeerse Scholen Groep, vindt het belangrijk om met de samenwerking één stevige en uniforme organisatie te bouwen, bestaande uit 50 locaties die dezelfde werkwijze hanteren. “Doordat we de ICT met Xerox hebben gecentraliseerd, krijgen we overzichtelijke centrale rapportages en hebben we nog maar te maken met één systeembeheerder, die direct ingrijpt als een verstoring dreigt te ontstaan. Dit zorgt ervoor dat leraren zich niet meer bezig hoeven te houden met alle dagelijkse IT-vraagstukken, maar zich volledig kunnen focussen op hun werk.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter