Alliander kiest Workday bij digitale transformatie in HR

Alliander is per 1 juli live met Workday Human Capital Management (HCM) en Workday Recruiting & Learning. Daarmee ondersteunt Alliander zijn digitale transformatie en verbetert het bedrijfsefficiëntie met één geïntegreerd HR-systeem.

Overstap naar de cloud

De implementatie van Workday betekent een bedrijfsbrede overstap naar de cloud. Dat draagt ertoe bij dat Alliander een meer dynamische en digitaal georiënteerde organisatie wordt. De belangrijkste redenen om voor Workday te kiezen, zijn voor Alliander:

  • de ondersteuning van een cloud first-strategie van het bedrijf;
  • de overstap naar één geïntegreerd systeem, waardoor alle data in de gehele Alliander Group wordt gestroomlijnd;
  • de voordelen van een eenvoudige, intuïtieve HR-oplossing, die snel te implementeren is en voor medewerkers gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is, waar ze zich ook bevinden;
  • de mogelijkheden voor HR-managers om autonomer en analytischer te zijn.

Uniform systeem

“We zijn blij dat we in samenwerking met Workday onze HR-processen stroomlijnen en, zeker belangrijk, onze strategische overstap naar de cloud kunnen ondersteunen. Een van de belangrijke redenen waarom we voor Workday hebben gekozen, was het vooruitzicht van één uniform, gebruiksvriendelijk systeem, waar mensen altijd en overal toegang toe hebben”, zegt Karin Hofman, IT Manager van Alliander. “In een energiemarkt die zich continu ontwikkelt, geeft het vertrouwen dat we een HR-oplossing hebben die onze ontwikkeling ondersteunt.”

Erik ten Bruggencate, Country Manager Benelux van Workday, voegt daaraan toe: “We zijn erg enthousiast dat we Alliander kunnen ondersteunen in haar digitale transformatie-traject. Workday geeft HR-managers meer inzicht en dat biedt hen de mogelijkheid om autonomer en strategischer te opereren – en dat allemaal in één geïntegreerd systeem. Wij geloven dat deze vorm van transparantie en de mogelijkheid om Workday overal en altijd te gebruiken, Alliander ondersteunt bij het behalen van de doelstellingen.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter