Afhandelen van retourzendingen en order picking vernieuwd

„Dematic pocket sorter systeem.jpg“: De pocket sorter van Dematic is uiterst geschikt voor het afhandelen van retourzendingen en handling van artikelen in mode- en e-commerce bedrijven. (Foto: Dematic)

 

Heusenstamm, 8 mei 2018 – Dematic GmbH brengt de tweede generatie van het pocket sorter systeem op de markt. Met dit geautomatiseerde hangbaansysteem kunnen opgehangen artikelen, plat verpakte voorwerpen en zelfs dozen opgeborgen, gesorteerd en tijdelijk opgeslagen worden. De pocket sorter is dan ook een ideale oplossing voor het verwerken van retourzendingen en voor handling van artikelen in e-commerce bedrijven. De grootste voordelen op technisch vlak zijn een verhoogde betrouwbaarheid van het systeem en de lagere onderhoudsfrequentie. Het tweede generatie kettingsysteem vervaardigd uit kunststof en op aandrijfrollen is veel efficiënter dan een systeem met de gebruikelijke metalen kettingen aangezien het minder stroom vereist. Bovendien zorgt de verbeterde technologie voor een hogere doorstroming en kortere verwerkingstijden.

‘Met de pocket sorter bieden we onze klanten een betrouwbare en flexibele automatiseringsoplossing, die merkbaar betere resultaten oplevert bij het afhandelen van retourzendingen en het in de correcte volgorde verwerken van klantenorders.‘, zegt Winnie Ahrens, salesmanager bij Dematic. Bedrijven die de pocket sorter gebruiken voor een buffermagazijn, moeten zo niet langer de retourzendingen terugsturen naar het hoofdmagazijn. De retourartikelen worden handmatig of automatisch in de hangtassen van de sorter geplaatst en blijven in het systeem ronddraaien tot het retourartikel opnieuw opgevraagd wordt. Zo moet slechts een beperkt aantal artikelen terug in het hoofdmagazijn ingevoerd worden. De hangtassen kunnen artikelen dragen met een maximale grootte van 500x400x200 mm en een maximaal gewicht van 5 kg. Maar het is ook mogelijk zonder hangtassen te werken: kleerhangers kunnen bvb. rechtstreeks aan het systeem gehangen worden. Vooral bij delicate artikelen kan dit zeer nuttig zijn.

De functionaliteiten van het systeem waren al indrukwekkend, maar toch heeft Dematic de pocket sorter voor de introductie van de tweede generatie technisch nog aangepast. ‘We hebben de pocket sorter optimaal aangepast in functie van de uitdagingen waarmee modebedrijven en e-commerce bedrijven geconfronteerd worden’ zegt Ahrens. In tegenstelling tot de concurrentie, die met metalen kettingsystemen werken, heeft Dematic een eigen kettingsysteem ontwikkeld op basis van kunststof. Hierdoor wordt het gebruik van smeerolie overbodig. ‘Vooral bij handling van delicate artikelen, zoals textiel, is dit van doorslaggevend belang omdat de kans dat de kleding vuil wordt zo veel kleiner is’, zegt Ahrens.

Dankzij de modulaire structuur kan het pocket sorter systeem eenvoudig worden aangepast in functie van de noden van elke klant en is het makkelijk uitbreidbaar. Het kettingsysteem kan ook lichtjes verhoogd worden. De hangbaan transporteert artikelen boven de hoofden van de mensen, zodat de ruimte eronder efficiënt gebruikt kan worden. ‘Omdat dit bovenhoofds systeem zo compact is, biedt de pocket sorter ook klanten met beperkte ruimte veel mogelijkheden tot uitbreiding’, zegt Ahrens.

Het pocket sorter systeem is gebaseerd op een techniek met aandrijfrollen. Deze constructie biedt als voordeel dat het een minimaal onderhoud vraagt, een grote betrouwbaarheid van het systeem garandeert en gemakkelijk uitbreidbaar is’, verklaart Ahrens. De power & free-kettingtechnologie kan tot 40.000 hangtassen per uur transporteren.

 

 

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter